Δραστηριότητες – Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων συστηματικά και καθημερινά, με ζήλο και ουσιαστική φροντίδα βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων, τη βελτίωση των υποδομών και γενικότερα στην καλύτερη λειτουργία του σχολείου.

Τα μέλη του συλλόγου εδώ και αρκετά χρόνια οργανώνουν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα εκδηλώσεις για τους άπορους και γέροντες του Δήμου Καλαμαριάς. Στο τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς εκδίδουν αναμνηστικό λεύκωμα αποφοίτων, διοργανώνουν τη Γιορτή Αποφοίτησης και συνοδεύουν τους μαθητές της Γ΄ τάξης στην τριήμερη εκδρομή τους.

Το σχολικό έτος 2005-06 πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων (επίσκεψη στο ορφανοτροφείο “Μέλισσα” και το Παιδικό Χωριό SOS, γιορτή για τα Χριστούγεννα), σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη ζωή και τον πολιτισμό του Πόντου, με τίτλο ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ – ΠΟΝΤΟΣ (περισσότερα)

Μια άλλη εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία είναι η Αποκριάτικος χορόςγια τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας (περισσότερα) 

Το σχολικό έτος 2006-07 διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου του Σχολείου (Θέατρο του “Φροντιστηρίου Τραπεζούντος”). Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου σεμινάριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και διδάσκοντα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Βασίλειο Καραουλάνη. Ακολούθησε το 1ο Εσωτερικό πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του 1ου Γυμνασίου Καλαμαριάς “Φροντιστήριον Τραπεζούντος” με την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής τού σχολείου Κοσμά Γιάννηλερ. (περισσότερα) 

Γιορτή Αγάπης 2001