Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 27 Οκτωβρίου 2021  γιορτάσαμε την επέτειο για το έπος του 1940 και την αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η κα Δ. Μιχαηλίδου και η κα Θ. Βαλσάμη, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ανέλαβαν τη διοργάνωση της γιορτής μνήμης μέσα από την οποία ξεδιπλώθηκαν στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας εικόνες από τα χιονισμένα βουνά της Πίνδου στον ελληνοϊταλικού πόλεμο του 1940-1941 και  τα μαρτυρικά χρόνια της αντίστασης, όταν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αντιστάθηκαν σθεναρά στη φασιστική Γερμανία και Ιταλία.
Τηρώντας πιστά όλα όσα προβλέπονται για την αποφυγή διασποράς του ιού, η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε κάθε τμήμα με προβολή ολιγόλεπτων ταινιών τεκμηρίωσης, απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση του χρονικού του έπους 1940-1944. Η χορωδία υπό τη διεύθυνση της κα Ε. Χατζηκυριακίδου βιντεοσκοπήθηκε και το βίντεο ενταγμένο στη γιορτή προβλήθηκε σε κάθε τμήμα. Την προετοιμασία της παρέλασης ανέλαβε, όπως κάθε χρόνο, ο κος Θ. Λαντζούρης, ο οποίος οδήγησε τα αγήματα του σχολείου στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την 28η Οκτωβρίου 2021 στην παραλιακή λεωφόρο. Τους ευχαριστούμε όλους.