Καθαρισμός ακτής Μικρού Εμβόλου από την Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου 

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε άλλη μία δράση του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΚΛΙΚ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ!», το οποίο φέτος έχει θέμα: ΚΛΙΚ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Σε συνεργασία την Εθελοντική Ομάδα Καθαρισμού “The Cleaningans”, μια ομάδα νέων, ευαισθητοποιημένων σε περιβαλλοντικά ζητήματα, καθαρίσαμε την ακτή Μικρό Έμβολο (δίπλα στον ΝΑΟΚΘ), μαζεύοντας 13 σακούλες σκουπιδιών 100-120 λίτρων (πλαστικά, φελιζόλ, υπολείμματα μυδοτροφείων, παιχνίδια, μαρκαδόρους, ρούχα  κ.α.). Παράλληλα έγινε παρατήρηση της προέλευσης (πλαστικό μπουκάλι από την Τουρκία) και παλαιότητας των διαφόρων μεταλλικών και  πλαστικών δοχείων (ημερομηνία κατασκευής 1980, 1984, 1995)!

Συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι η θάλασσα «φιλοξενεί» για πάρα πολλά χρόνια τα διαρκώς συσσωρευόμενα απορρίμματα και ότι το πρόβλημα δεν έχει σύνορα!

Υιοθετώντας το μήνυμα των συνεργατών μας «Σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλάζουμε νοοτροπία», προσθέτουμε και το δικό μας «Σώζουμε το περιβάλλον, σώζουμε τον εαυτό μας!» και δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συμμετοχή μας  σε τέτοιες δράσεις με κάθε ευκαιρία!

Ευχαριστούμε τους “The Cleaningans” για την όμορφη συνεργασία!

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης  Ανατολικής Θεσσαλονίκης Αντωνία Δαρδιώτη μας βοήθησε σε όλη την διάρκεια της δράσης, συμμετέχοντας στον καθαρισμό, στη συζήτηση και στον αναστοχασμό της δράσης! Την ευχαριστούμε θερμά!