7οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Ομάδα μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας συμμετείχε στους 7ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» σε συνεργασία με Συμβούλους Εκπαίδευσης Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας και με έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά 65 σχολεία μετείχαν στον αγώνα. Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η πρώτη προκριματική διασχολική φάση των αγώνων διεξήχθη διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex και της λειτουργίας breakout sessions (εικονικά δωμάτια) την Τετάρτη στις 27 Μαρτίου 2024, ενώ ο τελικός αγώνας της δεύτερης φάσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024. Σκοπός των αγώνων ήταν η ομαδοσυνεργατική συνεργασία των παιδιών προκειμένου να προσπελάσουν ψηφιακά κείμενα, απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις δεξιότητες της κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου. Η πρωτοτυπία των αγώνων, η ψηφιακή τους διάσταση και το ομοαδοσυνεργατικό τους πνεύμα γέμισε τα παιδιά με εμπειρίες και άφησε την ομάδα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η συμμετοχή σε ένα πραγματικό πανηγύρι της γλώσσας γέμισε ικανοποίηση όλους τους συμμετέχοντες. Πλούσιοι σε εμπειρίες και γνώσεις ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Δημήτριος Γόλης ΠΕ02

βεβαίωση-σχολείου