Ομάδα Διαμεσολάβησης

Κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 λειτούργησε στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς “Φροντιστήριον Τραπεζούντος” Ομάδα Διαμεσολάβησης. Στην Ομάδα Διαμεσολάβησης συμμετείχαν 22 μαθητές/τριες (δύο μαθητές από κάθε τμήμα), που προέκυψαν από εκλογή. Σκοπό της Ομάδας Διαμεσολάβησης αποτελεί η πρόληψη  διενέξεων και φαινομένων βίας, όπως και η βελτίωση των  σχέσεων  μεταξύ των μαθητών  μέσω της αλληλοκατανόησης. Μετά την εκλογή τους, οι μαθητές διαμεσολαβητές εκπαιδεύτηκαν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, ώστε να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές και τεχνικές της διαμεσολάβησης (ενσυναίσθηση – ενεργητική ακρόαση – προσομοίωση διαμεσολάβησης μέσω δραματοποίησης).

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έγιναν παρεμβάσεις της Ομάδας Διαμεσολάβησης μετά από σχετικό αίτημα των μαθητών και με παρουσία τουλάχιστον ενός από τους υπεύθυνους καθηγητές και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία αρκετά περιστατικά.

Η ομάδα διαμεσολάβησης λειτούργησε υπό την καθοδήγηση της Συμβούλου Σχολικής Ζωής κας Μουρατίδου Ευθυμίας και με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κο Κωνσταντίνο Καλαϊτζή και την κα Βασιλική Τριανταφύλλου