Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24

Ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής των μαθητών/τριών στην Α ́ τάξη των Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑΛ. για το σχολικό έτος 2023-2024, πρέπει να ελεγχθεί η ορθότητα των στοιχείων που έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα MySchool, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον έλεγχο των στοιχείων των κηδεμόνων που θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής (π.χ. λατινικοί χαρακτήρες στο Taxisnet) και στη διεύθυνση της κατοικίας του/της μαθητή/μαθήτριας (οδός, αριθμός, δήμος, ταχυδρομικός κώδικας).

Για τον λόγο αυτό σας στέλνουμε συνημμένα: α) επιστολή προς τους γονείς/κηδεμόνες και β) δύο (2) υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων (Υ.Δ.) οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 15-05-2023, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω gov. gr.

Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Για διευκόλυνσή σας κοινοποιούμε τον παρακάτω σύνδεσμο για την υποβολή μέσω e-gov, των Υ.Δ. https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-govgr/ekdose-upeuthunes-deloses.