Καθαρισμος της ακτής Μικρό Έμβολο

Τη Δευτέρα 27-3-23 η Περιβαλλοντική ομάδα και το τμήμα Β1 του σχολείου μας συναντήθηκαν με την Περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς και την ομάδα των Cleaningans σε μία δράση καθαρισμού της ακτής Μικρό Έμβολο.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και με οδηγίες από τα πολύ έμπειρα στον καθαρισμό ελεύθερων δημόσιων χώρων μέλη των Cleaningans, οι μαθητές και οι μαθήτριες συνεργάστηκαν με καλή διάθεση και ενθουσιασμό, μαζεύοντας απορρίμματα που ξεβράζει η θάλασσα ή που ρίχνονται από τους συμπολίτες μας στην όμορφη αυτή ακτή της Αρετσούς.

Όλα τα παιδιά διαπίστωσαν ότι τα παντός είδους απορρίμματα υποβαθμίζουν αισθητικά το περιβάλλον της γειτονιάς τους και της πόλης τους και βλάπτουν το θαλάσσιο περιβάλλον μένοντας αναλλοίωτα εκεί για πολλά χρόνια ή και για δεκαετίες!

Βρήκαμε και αποσύραμε πλαστικά μπουκάλια, δίχτυα, μεταλλικά και πλαστικά εξαρτήματα αυτοκινήτων, στρώμα, καναπέ, μία μεγάλη πλαστική λέμβο, πλαστική σημαδούρα, σανδάλια και πολλά άλλα μικρά και ογκώδη αντικείμενα!

Η ικανοποίηση και η χαρά για το αποτέλεσμα της δράσης μας διαδέχτηκαν την κούραση και όλοι / όλες παραδέχτηκαν πως «άξιζε τον κόπο»!

Η συνεργασία των ομάδων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου μας με την ομάδα των Cleaningans ξεκίνησε από το 2022 και ελπίζουμε να συνεχιστεί και με άλλες δράσεις!

Η γνωριμία και η σύμπραξη με την Περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας και των δύο σχολείων (1ου και 3ου Γ/σίων Καλαμαριάς) για την συμμετοχή μας στο Μαθητικό Συνέδριο «Μετάβαση σε ένα Κλιματικά Ουδέτερο Μέλλον», στην Ελευσίνα τον προσεχή Μάιο.

Υπεύθυνες για την δράση: Ε. Δουβαντζή ΠΕ05, Μ. Πεταλωτή ΠΕ07