Εορτασμός απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912), 28ης Οκτωβρίου 1940 και Εθνικής Αντίστασης

Με την παρουσία πλήθους γονέων, του προεδρείου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, των καθηγητών και καθηγητριών του σχολείου και του συνόλου του μαθητικού δυναμικού πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την απελευθέρωση της πόλης μας στις 26.10.1912, ημέρα εορτασμού του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, το έπος του ’40 και την Εθνική Αντίσταση.

Μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν με ζωντάνια το χρονικό αυτών των γεγονότων που καθόρισαν την ιστορία μας κατά τον 20ο αι., ενώ μέσα από την προβολή αποσπασμάτων από ντοκιμαντέρ και επίκαιρα εκείνης της εποχής αντικρίσαμε στιγμιότυπα από τις νίκες του ελληνικού στρατού στην Ήπειρο, τις δύσκολες ώρες που έζησε ο λαός κατά τη γερμανική, ιταλική και βουλγαρική κατοχή (1941-1944) και τις επιτυχίες που κατάφεραν στα χρόνια  της Αντίστασης οι Έλληνες ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα. Η γιορτή πλαισιώθηκε με τραγούδια της πολυπληθούς χορωδίας μας.

Υπεύθυνες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της γιορτής ήταν οι κες Ζ. Παπανικολάου και Ε. Γρόσια. Υπεύθυνη της χορωδίας η κα Ελ. Χατζηκυριακίδου.

Ο εορτασμός ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τη μαθητική παρέλαση. Υπεύθυνος ο κ. Θ. Λαντζούρης