Ξενάγηση στο αρχείο Γ. Ιωάννου & παρακολούθηση παράστασης ΚΘΒΕ στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ3 του σχολείου μας  πραγματοποίησαν προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αρχικά οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγήτριες ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη του Β.Π.Κ  στο αρχείο του θεσσαλονικιού λογοτέχνη Γιώργου Ιωάννου και γνώρισαν πτυχές του βίου και του έργου του. Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια σπουδαία θεατρική παράσταση από έξι ηθοποιούς του Κ.Θ.Β.Ε.  με τον τίτλο «Cartes Postales de Salonique». Το θέμα της ήταν η ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων  της  από  το  1945 έως σήμερα μέσα από πρωτότυπα κείμενα, ιστορικές αναφορές και αφηγήσεις, άρθρα εφημερίδων της εποχής, ηχητικά ντοκουμέντα, εικόνες και προσωπικές ιστορίες των ίδιων των κατοίκων της πόλης.

Στόχος του προγράμματος είναι ο καθένας να σκεφτεί, να αναζητήσει μια θέση σε αυτή την πόλη και γιατί όχι να οραματιστεί το μέλλον της. Υπεύθυνοι σχεδιασμού και πραγματοποίησης της επίσκεψης ήταν η φιλόλογος Δέσποινα  Μιχαηλίδου και η θεολόγος Αργυρούλα Χολέβα.