Επίδοση ελέγχων προόδου Α’ τετραμήνου (διά ζώσης και ηλεκτρονικά, Δευτέρα 6/2/2023)

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες.

Σχετικά με τους ελέγχους επίδοσης του α’ τετραμήνου, σας  γνωρίζουμε τα παρακάτω:

– η επίδοση θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, ώρες 13.00-14.30. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα δοθούν μόνο οι έλεγχοι. Η ενημέρωση για την επίδοση, συμπεριφορά και διαγωγή των παιδιών σας πραγματοποιείται τις ημέρες και ώρες που έχουν οριστεί από τη δ/νση του σχολείου για κάθε εκπαιδευτικό. Ο έλεγχος επιδίδεται μόνο σε γονέα-κηδεμόνα. Δεν θα δοθούν έλεγχοι πριν από τις 13.00.

για διευκόλυνσή σας, οι έλεγχοι θα αποσταλούν την ίδια ημέρα (6/2/2023, ώρα 13.00) ηλεκτρονικά σε όλους τους γονείς-κηδεμόνες.

Σχετικά με την αξιολόγηση των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων, σας υπενθυμίζουμε ότι βάσει της νομοθεσίας (ΠΔ126/2016, άρθρο3) ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια:

α) η συνολική συμμετοχή του μαθητή στη μαθησιακή διδασκαλία (τα ερωτήματα που θέτει, οι απαντήσεις που δίνει, η συμβολή του στη μελέτη ενός θέματος μέσα στην τάξη, η συνεργασία του με συμμαθητές, η επιμέλεια στην εκτέλεση των εργασιών που του ανατίθενται), από την οποία ο εκπαιδευτικός σχηματίζει εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα κτλ.,

β) οι εργασίες που εκτελεί ο μαθητής στο πλαίσιο της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο ή στο σπίτι, ατομικά ή ομαδικά,

γ) οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, οι διαθεματικές εργασίες

δ) οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες,

ε) οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ).

 

Από τη Διεύθυνση