“Κλικ, προστάτευσέ το!”

Το σχολείο μας συμμετέχει για ακόμα μια χρονιά στην έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Κλικ, προστάτευσέ το!”, η οποία λόγω των συνθηκών πανδημίας, πραγματοποιείται φέτος ψηφιακά!
 
Και για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το “Κλικ, προστάτευσέ το!”:
Είναι ένα δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολείων Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτά τα σχολεία, ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί υλοποιούν με μία ομάδα μαθητών την εκπαιδευτική πρόταση του δικτύου, η οποία αξιοποιεί την τέχνη της φωτογραφίας.
Σκοπό έχει να στρέψει τη ματιά των μαθητών σε ό, τι αξίζει να προστατευθεί στο περιβάλλον τους, να τους ευαισθητοποιήσει και να τους παροτρύνει στην ανάληψη ενεργού δράσης.
Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, από το 2015 και μετά, επιλεγμένες φωτογραφίες μαθητών του δικτύου παρουσιάζονται σε εκθεσιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Η ανατροπή που έφερε η πανδημία το 2020, οδήγησε στην αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, όπως το artsteps, για την εγκατάσταση της έκθεσης του δικτύου.
 
Επισκεφτείτε την έκθεση εδώ: “Κλικ, προστάτευσέ το! 2020”
 
 
Οδηγίες για την πλοήγηση
 
Δείτε την έκθεση σε μεγάλη οθόνη υπολογιστή, αξιοποιώντας το ποντίκι και κυρίως τα βελάκια του πληκτρολογίου. Για να ενεργοποιηθούν τα βελάκια πρέπει να πατήσετε μία φορά το ποντίκι μέσα στην έκθεση.
Θα σας βοηθήσει κάτω αριστερά, η κάτοψη της έκθεσης, ένα μικρό μαύρο εικονίδιο. Μπορείτε να πάτε όπου θέλετε μέσα στην έκθεση με το ποντίκι, με κλικ στην κάτοψη. Με κλικ σταματάτε επίσης.
Αν θέλετε τέλος, να δείτε μία φωτογραφία με μεγαλύτερη προσοχή, πατάτε κλικ πάνω της, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με πληροφορίες π.χ. αν έχει λεζάντα ή όνομα φωτογράφου μαθητή.
 
Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή artsteps app στο κινητό και να τη δείτε με το ματάκι που βγάζει στην οθόνη.
[Best_Wordpress_Gallery id=”93″ gal_title=”κλικ 2020-21″]