Open House Thessaloniki 2018 – Open School 2018

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση Open School/Open House Thessaloniki 2018. Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης ξεναγήθηκαν σε δύο από τα πιο εμβληματικά κτίρια που στέκουν για περισσότερο από έναν αιώνα στη λεωφόρο Β. Όλγας. Αρχικά επισκέφτηκαν την έπαυλη Μεχμέτ Καπαντζή, που σήμερα φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας, και ξεναγήθηκαν στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Παράλληλα γνώρισαν την πολυκύμαντη ιστορία του κτιρίου που χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κατοικία, συνδέθηκε με την Επαναστατική Κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, στέγασε πρόσφυγες του 1922 και λειτούργησε ως σχολείο.

Το δεύτερο κτίριο ήταν η έπαυλη Μοδιάνο, που σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν για τον εκλεκτικισμό ρυθμό στην αρχιτεκτονική, θαύμασαν το πολύχρωμο υαλογράφημα στην εσωτερική σκάλα, ανέβηκαν στη σοφίτα και αντίκρισαν τον Θερμαϊκό κόλπο από τον εξώστη του ορόφου.

Οι εντυπώσεις όλων είναι ιδιαίτερα θετικές. Μαθητές και εκπαιδευτικοί  ευχήθηκαν και την επόμενη χρονιά να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την εξαιρετική πολιτιστική και εκπαιδευτική διοργάνωση.

Συνοδοί καθηγητές: Ν. Μερούσης, Ε. Μουρατίδου.

[spacer height=”20px”][Best_Wordpress_Gallery id=”70″ gal_title=”open house thessaloniki 2018″]