Υπολογιστική σκέψη και προγραμματισμός σε γλώσσα Python

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής μαθητών/μαθητριών σε σειρά επιμορφωτικών δραστηριοτήτων με θέμα «Υπολογιστική σκέψη και προγραμματισμός σε γλώσσα Python»

ΣΧΕΤ.: Το με αριθμ. 25223/31-10-2017 έγγραφο έγκρισης της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους/τις μαθητές/μαθήτριες της σχολικής μονάδας σας  σχετικά  με  τη σειρά επιμορφωτικών δραστηριοτήτων με θέμα «Υπολογιστική σκέψη και προγραμματισμός σε γλώσσα Python», άλλως Εθελοντική Λέσχη Προγραμματισμού (Code Club) ή ΕΛΠ.

Η σειρά των πέντε επιμορφωτικών δραστηριοτήτων διοργανώνεται από τον υποφαινόμενο Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών Πληροφορικής «ThesSPy», σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης προσπάθειας, σκοπό τη διάδοση της υπολογιστικής σκέψης και του προγραμματισμού. Βασικοί στόχοι της σειράς επιμορφωτικών δραστηριοτήτων της Εθελοντικής Λέσχης Προγραμματισμού είναι:

  • η διάδοση της υπολογιστικής σκέψης και του προγραμματισμού σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, με  κύριο αποδέκτη μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • η γνωριμία με την Python, μια από τις πλέον δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού
  • η δημιουργική έκφραση με την αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών
  • η επίλυση προβλημάτων μέσω του προγραμματισμού

Οι επιμορφωτικές δραστηριότητες της Λέσχης απευθύνονται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας από 15 έως και 17 που φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου, την Α’ ή Β’ Λυκείου σε σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 2ουΓενικού Λυκείου Καλαμαριάς, εκτός σχολικού ωραρίου με ελεύθερη και δωρεάν συμμετοχή.

Σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε (5)  τρίωρες συναντήσεις στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς, κάθε Τρίτη από 14/11/2017 έως 12/12/2017 και ώρα 17:30 – 20:30. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή θα κατατίθεται ηλεκτρονικά  στη διεύθυνση:

https://drive.google.com/open?id=1pcEGsdTHkxVmZ2_h9UhvAJjTmF8k_aPzcj3VbsQJgi4

Θα επιλεγούν συνολικά 28 μαθητές με προτεραιότητα δήλωσης, οι οποίοι υποχρεούνται να φέρουν συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα για την έγκριση της συμμετοχής στην εθελοντική λέσχη. Η προηγούμενη γνώση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού δεν θεωρείται απαραίτητη.

Σε περίπτωση μεγάλου πλήθους αιτήσεων από την ίδια σχολική μονάδα, θα επιλέγονται οι 3 πρώτες. Δε θα γίνονται δεκτές δηλώσεις μαθητών/μαθητριών που συμμετείχαν στην προηγούμενη Εθελοντική Λέσχη το Φεβρουάριο του 2017.

Για τη χορήγηση βεβαίωσης συμμετοχής απαιτείται η παρακολούθηση τεσσάρων τουλάχιστον συναντήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που συμμετέχουν στην Εθελοντική Λέσχη Προγραμματισμού (Code Club) και θα υλοποιήσουν τις  επιμέρους επιμορφωτικές δραστηριότητες είναι:

Θεοδωρίδου Ελένη, ΓΕΛ Μελίκης

Λιαρής Ιωάννης, Ελληνικό Κολλέγιο

Μαντζανά Ευαγγελή, 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας

Μπανταβή Ελένη ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Νικολακάκης Γεώργιος (Συντονιστής ΕΛΠ), 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Σκλάβου Αθανασία, ΓΕΛ Ζαγκλιβερίου

Η επιμορφωτική αυτή δράση θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο και για τους συμμετέχοντες

Δρ. Ζαχαρίας Μανουσαρίδης

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής