Εκπαιδευτική εκδρομή στη Γερμανία (2-5 Μαρτίου 2026)

Το σχολείο μας οργάνωσε σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς εκπαιδευτική εκδρομή με κύριο στόχο την επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας το οποίο εδρεύει στη Χαϊδελβέργη. Τριάντα δύο μαθητές και μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη Νυρεμβέργη, στη Χαϊδελβέργη και στη Στουτγάρδη για τέσσερις ημέρες.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε με μικρή περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Νυρεμβέργης και συνεχίσαμε στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη, στην πόλη όπου γεννήθηκε ο γερμανικός ρομαντισμός, η αγάπη για την αρχαία Ελλάδα και εκεί ιδρύθηκε τον 14ο αι. το πρώτο πανεπιστήμιο στον γερμανόφωνο κόσμο. Η επίσκεψή μας στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας ήταν μια αξέχαστη εμπειρία καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν στο campus του ερευνητικού κέντρου, συμμετείχαν ενεργά σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματικό πυρήνα την έρευνα για το ανθρώπινο DNA και γνώρισαν από κοντά ερευνητές που εργάζονται εκεί. Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας περιηγηθήκαμε στο κάστρο όπου αντικρίσαμε τις υπέροχες προσόψεις των κτιρίων όπου ήταν η έδρα του τοπικού ισχυρού ηγεμόνα, τις αποθήκες με τα τεράστια βαρέλια κρασιού και το φαρμακευτικό μουσείο. Η περιδιάβασή μας στην παρόχθια περιοχή και στον μεγάλο πεζόδρομο μας ξεκούρασαν και γέμισαν τα μάτια μας με υπέροχες εικόνες.

Στη Στουτγάρδη επισκεφθήκαμε το μουσείο τεχνολογίας της Mercedes Benz το οποίο μας αποζημίωσε με τον εκπληκτικό τρόπο έκθεσης των αυτοκινήτων διατρέχοντας παράλληλα την ιστορία του 20ου αι. με τα τεράστια τεχνολογικά επιτεύγματα, τους δύο παγκόσμιους πολέμους και τις πλείστες κοινωνικές και οικονομικές ανατροπές.

Το ταξίδι μας ήταν ιδιαίτερα γόνιμο, καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες μας απέκτησαν καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες. Ευχόμαστε τα μελλοντικά εκπαιδευτικά ταξίδια μας να είναι δημιουργικά τόσο για τους μαθητές/τριες μας όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Νίκος Μερούσης ΠΕ02, Θανάσης Καλμπουρτζίδης ΠΕ04.05, Μαρία Καντάρη ΠΕ04.01